• Wohnbereich Jochberg Oberhausenweg Referenzen Bernd Gruber

    LIVING ROOM

  • Wohnbereich Jochberg Oberhausenweg Referenzen Bernd Gruber

    LIVING ROOM

  • Wohnbereich Jochberg Oberhausenweg Referenzen Bernd Gruber

    DETAIL DINING ROOM

  • Küche Jochberg Oberhausenweg Referenzen Bernd Gruber

    KITCHEN

  • Detail Küche Jochberg Oberhausenweg Referenzen Bernd Gruber

    DETAIL KITCHEN

  • LIVING ROOM

  • BATHROOM

  • BEDROOM

  • LIVING ROOM

  • WORKING SPACE

  • SPA

  • EXTERIOR VIEW

Jochberg

Chalet 2015

Bernd Gruber accompanied the owner of this property for two years in his search for a place of inner peace. It was found in the Jochberg mountain landscape overlooking the Wilder Kaiser. In keeping with its surroundings, the return to the nature was the central idea behind the design. The facade of stone and old wood spruce was interspersed with reduced metal work, such as balcony railings made of waxed iron and filigree window openings. 

Exceptional installations and individual pieces give the interior character: a metal gallery, an imposing fireplace and the impressive concrete kitchen. Nature is further referred to in the interior design, such as the wood and stone flooring, lime-based wall surfaces and an sgraffito "MMXV" specially developed for the client. Attention to detail and an unconditional commitment to natural materials and style make the chalet a very special experience.


FACTS

Project Duration

2 years


Scope of Services

design (exterior and interior), implementation, construction supervision


THE OWNER

»I wanted more than just a property – I wanted a refuge. The collaboration with Bernd Gruber has exceeded my wishes and ideas.«